söndag 16 januari 2011

Söndagsdunkel

Idag har det varit en sådan där trivsam dag, när man kunnat plocka med lite av varje och haft tid att göra det utan att stressa omkring. Jag och min bror har tvättat en relativt stor tvätt varav en del nu hänger på tork och sprider väldoft. Denna väldoft blandas med dofterna från köket, där min mor står och lagar mat (det var inte min tur idag). Vi testar ett nytt recept från en fantastiskt bra matblogg som jag har följt i ca ett år nu och fått många guldkorn från.

Vi bor alltså tillsammans hela familjen. Detta vet ni som känner mig, och ni vet också att min bror är 7 år äldre än jag. En något ovanlig situation kanske att två vuxna barn bor tillsammans och även med sin mor, men sanningen är den att både min mamma och jag varit så in i h-e sjuka och dåliga att vare sig hälsa eller ekonomi tillåter oss att bo på skilda håll. Jag har i alla fall inte råd att skaffa mig en egen lägenhet med allt som kommer till, så det får förbli så här tills min situation förändras. Och vi behöver varandras stöd för att orka. Att inte behöva oroa sig för tak över huvudet hjälper upp det hela avsevärt.

Jag älskar min mamma över allt på jorden. Hon har varit en klippa genom hela uppväxten, eftersom det inte passade min pappa att vara med och ta del av min uppfostran och se mig växa upp. Hon har fått ta på sig både utgifter och bekymmer och ibland känner jag mig som en parasit för att jag är så dålig och sjukskriven och inte kan jobba och tjäna pengar och bara skämma bort henne, som jag så gärna vill göra. Men jag tappar inte hoppet om att en dag kunna göra det ...

Tjåggarång!

PS. Jag gjorde en viktig upptäckt idag. Jag klarade de fyra trapporna upp till lägenheten nästan utan att bli andfådd alls!!! Hissen stod nämligen stilla på våning 5 så jag kunde inte ta den. Jag brukar bli knäckt om jag måste kava mig uppför alla trapporna, men så icke nu ... HURRA!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar