fredag 14 januari 2011

Recept: Torsk Crème Fraîche

Det här receptet är en av mina absoluta favoriter med fisk. Som bekant är jag ju inte alls någon fiskälskare, men detta är väldigt gott och det kan jag faktiskt komma på mig med att längta efter. Och självklart använder man hoki eller sej om det hampar sig så, vilket det ju oftast gör idag.

TORSK CRÈME FRAÎCHE

4 portioner

400 g djupfryst fiskfilé, torsk, sej eller hoki
litet matfett till formen
litet pressad citron att skvätta över fisken
salt, vitpeppar
3 - 4 tomater, skivade
1 stor purjolök
3 - 4 dl lätt crème fraîche
ev litet Dijonsenap
1 1/2 - 2 dl stark riven ost

Sätt ugnen på 225.

Smörj en ugnssäker form. Lägg i fisken (den behöver inte tina först) och pressa över litet citronsaft. Salta och peppra. Skiva tomaterna tunt och täck fisken med dem. Finstrimla purjon (det ska vara MYCKET!) och strö den över.

Blanda crème fraîche med riven ost och ev litet senap och skeda detta över fisk och grönsaker. Grädda i ugnen ca 40 minuter eller tills fisken är mjuk och täcket blivit guldbrunt.

Servera med kokt potatis och någon god grönsak.

Tjåggarång!

1 kommentar: