söndag 23 januari 2011

Recept: Mazarinmuffins

Allers är en alldeles utmärkt tidning. Min mor prenumererar på den för korsordens skull, men läser den från början till slut och sedan ger hon den till mig, för recepten går inte av för hackor heller. I förra veckans nummer hittade vi det som kommer att bli helgens baktest, nämligen

MAZARINMUFFINS

Dessa muffins bakar du utan bakpulver. Det gör att de blir ett mellanting mellan fyllningen i vanliga mazariner och en kladdkaka i konsistensen, alltså mycket saftiga. Du behöver mellanstora muffinsformar och gärna en muffinsplåt.

Ca 8 st

150 g mandelmassa
1 1/2 dl socker
150 g rumsvarmt smör eller margarin
2 ägg
1 dl vetemjöl

Garnering:
3/4 dl flagad mandel

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och tillsätt sockret. Rör samman. Klicka ned matfettet litet i taget och rör smeten slät mellan varje tillsats. Rör ned äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Tillsätt sist vetemjölet och rör samman till (gissa vad???) en slät smet.

Klicka upp smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca 3/4. Använd gärna en muffinsplåt så får du höga fina muffins. Strö över flagad mandel.

Grädda mazarinerna i mitten av ugnen 15 - 18 minuter.

Låter det inte gott, så säg? Återkommer med bild och rapport!

Tjåggarång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar