söndag 30 januari 2011

En solig söndag

Idag borde man egentligen gå ut och promenera, men vis av erfarenheten vet jag att det fortfarande är relativt isbelagt i mina promenadområden och därför står jag över än så länge. Det får bli några extra trappvändor i stället. Mina grannar har börjat vänja sig vid att möta mig idogt flåsande upp och ned i trapporna med håret på ända, gummiskor och röda kinder - och alltmer korviga tights. Det är nog ingen vacker syn. Men jag har inte åkt hiss på två veckor trots att det ibland kniper till i mitt vänstra knä när jag går uppåt. När jag kommer hem från dialysen, eller har handlat, lämpar jag helt enkelt in mitt bagage eller varuvagnen i hissen, skickar upp den till fjärde våningen och börjar knata. Det är en motion så god som någon, om inte mer.

Jag gör tåhävningar här hemma också - ställer mig på tröskeln och reser mig på tå, upp och ned, tio gånger. Inbillar mig att det stärker vadmusklerna. Berättade jag förresten om min lätt otäcka dröm? Jag är ju så stolt över mina vadmuskler numera. Härom natten drömde jag att min vänstra vad började svälla något rent okontrollerat, och rätt vad det var stack det fram en tå ur den. Då vaknade jag ...

Det pågår en viss förnyelseprocess här hemma. Jag ska göra mig av med en del som jag tycker stänger in mig och sätta upp lite nytt på väggarna. Jag ska göra mig av med en del böcker som jag aldrig läser (har faktiskt redan börjat med det och därmed fått plats för en del av det som stod på golvet och längs väggarna). Min mor ska göra sig av med en massa böcker, så har ni ingenting att läsa, hör av er till mig ... jag vill gärna att böckerna ska få ett gott hem. Annars finns ju alltid Ebbes Hörna på Stigbergstorget.

Likaså har jag kassettböcker som jag behöver bli av med, men jag tror snart inte att det finns några kassettbandspelare längre som de kan spelas på. Hur som helst, jag har en hel papperskasse full, så ge mig en signal om ni vill hjälpa mig att bli kvitt dem! Det är bra titlar och fina böcker, det är bara det att jag aldrig lyssnar på dem.

Tror ni att det lönar sig med en gårdsloppis? Vi har en källare full med grejer från två lägenheter och ett sommarhus och vi får knappt plats med det vi behöver förvara från vår egen lägenhet. En loppis i april på gården, med hembakt och fika att köpa för en billig penning? Skulle ni komma då?

Tjåggarång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar